Головна » 2016 » Грудень » 27

«Завтра о десятій, при­ходьте, не пошкодуєте» - привітно запрошувала жвава жіночка. Це - Дени­сова Єлизавета Андріїв­на, майстер своєї справи, вона веде уроки фізичної та лікувальної культури в Старозбур’ївській спе­ціальній школі-інтернаті протягом 45 років. Зі слів директора цього навчаль­но-виховного закладу Андрієць Наталії Георгіївни, Єлизавета Андріївна на­лежить до, так званого, «золотого фонду школи». Вона має в трудовій книж­ці лише один запис дов­жиною майже у пів століт­тя. «Активна, життєрадіс­на і позитивна», - ось так про неї відгукуються коле­ги. І куди ж саме запро­шувала пропагандистка здорового способу жит­тя? На спортивне дійство - «Веселі старти».

На дворі трохи сніжить. А в залі - по-святковому затишно. Готується до роботи компетентне журі: ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: admin | Дата: 27.12.2016

День святого Миколая в школі не минув без  візиту гостей та привітань. 17 грудня до школи завітали перші гості – спонсор та добрий друг, підприємець – А. Ящук з командою, які презентували захоплююче театралізоване дійство, після  чого всі учні отримали солодощі. 19грудня дітей зі святом  вітали представники профспілкової організації «Райффайзен банку Аваль», які підготували цікаву концертно-розважальну програму, вручивши наприкінці кожній дитині солодкий подарунок, привезли дуже потрібні одяг та іграшки для вихованців. Учні закладу також привітали всіх з новорічними святами підготованою заздалегідь концертною програмою. На завершення всього дійства завітали і наші шефи – представники Голопристанського ВП Новокаховського ВП ГУНП в Херсонській області з солодощами та побажаннями.           ... Читати далі »

Переглядів: 259 | Додав: admin | Дата: 27.12.2016

25 листопада – важлива подія, а саме, 50-річний ювілей закладу, на поріг Старозбур`ївської спеціальної школи-інтернату велику кількість поважних гостей, колишніх та теперішніх працівників, вихованців, друзів закладу. Але, якщо копнути глибше, то початок створення школи приходиться ще на 1907-й рік, коли на кошти Збур`ївської поміщиці Ністроєвої Ольги Апполінаріївни, яка жила в центрі села та поміщика Фальц Фейна Олександра Івановича було побудовано земську школу №4, яка функціонувала довгий час. В 1955 р. земська школа перетворилась на дитячий будинок №2, яку очолив Чехун Леонід Якович. В закладі почали  навчатись дітки дошкільного віку.

 В 1966 р. виконком  Херсонської Обласної ради було прийнято рішення про реорганізацію Старозбур`ївського дитячого  будинку №2 в допоміжну школу. Минали дні за днями, осінь змінювала  холодна зима, а тепле літо приходило на зміну біло-рожевій весні. Швидко горталися листки календаря, бігли роки…

... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: admin | Дата: 27.12.2016