Головна » 2016 » Грудень » 27 » 50-річний ювілей закладу
12:52
50-річний ювілей закладу

25 листопада – важлива подія, а саме, 50-річний ювілей закладу, на поріг Старозбур`ївської спеціальної школи-інтернату велику кількість поважних гостей, колишніх та теперішніх працівників, вихованців, друзів закладу. Але, якщо копнути глибше, то початок створення школи приходиться ще на 1907-й рік, коли на кошти Збур`ївської поміщиці Ністроєвої Ольги Апполінаріївни, яка жила в центрі села та поміщика Фальц Фейна Олександра Івановича було побудовано земську школу №4, яка функціонувала довгий час. В 1955 р. земська школа перетворилась на дитячий будинок №2, яку очолив Чехун Леонід Якович. В закладі почали  навчатись дітки дошкільного віку.

 В 1966 р. виконком  Херсонської Обласної ради було прийнято рішення про реорганізацію Старозбур`ївського дитячого  будинку №2 в допоміжну школу. Минали дні за днями, осінь змінювала  холодна зима, а тепле літо приходило на зміну біло-рожевій весні. Швидко горталися листки календаря, бігли роки…

Як і 50 років тому школа залишається символом дитинства та юності, джерелом спогадів шкільного життя… 11 травня 2000 року змінюється назва закладу – Старозбур`ївська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку.

І тільки 04 травня 2005 р. наш заклад перейменовано на Старозбур`ївську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат I-II ступенів Херсонської Обласної ради. І так минав день за днем, рік за роком… У народі кажуть: «Який господар, такий і дім». Нам пощастило, що закладом завжди керували люди чесні, відповідальні, самовіддані, на плечі яких, крім навчально-виховного процесу, лягав ще й тягар господарських турбот, перевірок та безлічі дрібних шкільних проблем.

Під керівництвом першого директора – Чехуна Л.Я. зусиллями тодішніх працівників закладу, було побудовано майже всі будівлі теперішньої школи. Продовжили справу першого директора і наступні директори – Андрієць М.І., Чередніченко Т.В., Шолохова Н.Г., які за роки свого керування зробили чимало для організації навчально-виховного процесу і формування надійного педагогічного колективу.

 Але, безумовно, модернізується в школу нового тисячоліття, отримує статус школи нового типу – спеціальної, наш заклад,  під керівництвом наполегливої людини, вимогливого і водночас турботливого керівника – Андрійця Миколи Івановича.Але, нажаль, рано обірвалась нитка життя чудової людини, прекрасного педагога, мудрого керівника.

 2014-й рік – новий етап в житті нашої школи, директором закладу стає тендітна, ніжна, але водночас вимоглива, принципова, справедлива жінка – Андрієць Наталія Георгіївна, яка продовжує прикладати всіх зусиль для покращення умов життя дітей, процвітання закладу. Саме на час її керування і припала ця визначна подія – 50-річний ювілей нашої школи.

Радість цієї події з нами розділили наші гості.

Загалом же кропітка робота передувала цій урочистій події. Учні, під керівництвом педагогічних працівників підготували концертну програму з піснями, віршами, танцювальними номерами. Працівники школи також підготували рідній школі та гостям своєрідний подарунок – флешмоб у власному виконанні. Вся програма супроводжувалась відеорядом (унікальні кадри з історії школи, фото вихованців та педагогів дитячого будинку…, фото директорів, ветеранів праці; тих, кого вже нема серед живих; відео з привітаннями від випускників, теперішніх учнів школи.

Свято вдалося на славу, бажаємо нашому закладу тільки процвітання,  і маємо надію зустріти наступний ювілей у стінах рідної школи з якомога більшою кількістю теперішнього складу працівників, вихованців та наших друзів.

Переглядів: 340 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0