Головна » 2018 » Квітень » 12 » Ниткографія
11:59
Ниткографія

Методичне об’єднання  вчителів трудового навчання Старозбур`ївської спеціальної школи-інтернату активно впроваджує в життя інноваційні та нестандартні форми і методи проведення уроків.

Напередодні великодніх свят вчитель швейної справи – Троян А.Г. з допомогою керівника методичного об’єднання – Бойко Г.А. підготували та провели «Панораму методичних новинок», де представили інноваційну технологію в роботі з дітьми з особливими потребами та проблемами соціалізації, як один з ефективних методів для корекції емоційно–вольової сфери – ниткографію.  

Ниткографія – це спілкування з дитиною на рівні емоційно-духовних зв’язків і пошук дитячої довіри, щирості, любові, як необхідних умов процесу побудови особистості.  

Бойко Г.А., опрацювавши матеріали з даної теми, спираючись на рекомендації практичного психолога – Наталії Кушнерук (Жовтоводська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат)* запропонувала спробувати дану методику на уроках професійно-трудового навчання. Адже з її допомогою розв’язуються як виховні, так і корекційні, психотерапевтичні, діагностичні і розвивальні педагогічні завдання. Впроваджувати в життя новинку педагоги взялися разом з учнями 7-го класу, які позитивно сприйняли експеримент. Дітям подобається нове в їх діяльності, можливість проявити своє творче «Я» та самоствердитися.

*Рекомендації з даної теми можна знайти в педагогічному виданні (ж-л «Дефектолог» №8, 2017р.)

              Педагог-організатор: Л. Букало

Переглядів: 320 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0