Головна » Архів матеріалів

25 листопада – важлива подія, а саме, 50-річний ювілей закладу, на поріг Старозбур`ївської спеціальної школи-інтернату велику кількість поважних гостей, колишніх та теперішніх працівників, вихованців, друзів закладу. Але, якщо копнути глибше, то початок створення школи приходиться ще на 1907-й рік, коли на кошти Збур`ївської поміщиці Ністроєвої Ольги Апполінаріївни, яка жила в центрі села та поміщика Фальц Фейна Олександра Івановича було побудовано земську школу №4, яка функціонувала довгий час. В 1955 р. земська школа перетворилась на дитячий будинок №2, яку очолив Чехун Леонід Якович. В закладі почали  навчатись дітки дошкільного віку.

 В 1966 р. виконком  Херсонської Обласної ради було прийнято рішення про реорганізацію Старозбур`ївського дитячого  будинку №2 в допоміжну школу. Минали дні за днями, осінь змінювала  холодна зима, а тепле літо приходило на зміну біло-рожевій весні. Швидко горталися листки календаря, бігли роки…

... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: admin | Дата: 27.12.2016

До Дня Захисника Вітчизни в нашій школі були успішно проведені наступні виховні заходи: спортивне свято «Забави козачат на сучасний лад»; «Козацькі забави» - спортивні змагання для учнів з обмеженими можливостями, під час яких молодші та середні класи під керівництвом вчителя фізичної культури – Денисової Є. А. змагались в таких видах спорту, як: біг, стрибки з місця, метання малого м’яча (10.10.16р.); старшокласники – крос, дартс, метання гранати.                                                ... Читати далі »

Переглядів: 330 | Додав: admin | Дата: 20.10.2016

30 вересня учні нашої школи вітали педагогів з їх професійним святом.

Святковий сценарій складався з 3-х частин. В першій частині віршованими побажаннями та піснями про осінь привітали вчителів та вихователів малюки. Наступними були учні середніх класів з побажаннями, піснями і таночком, а наостанок всіх дорослих привітали старшокласники: піднімали настрій гумористичними сценками, чарували чуттєвими піснями, присвяченими вчителям і в кінці підвели підсумки свята. На завершення свята усім присутнім подарували танок «Дівчата» (7-9 класи).

... Читати далі »

Переглядів: 286 | Додав: admin | Дата: 03.10.2016

8-го вересня 20 учнів Старозбур`ївської спеціальної школи-інтернату під керівництвом вч. фізичної культури – Денисовї Єлизавети Андріївни захищали честь школи на Обласному відкритому турнірі СОУ з футболу серед спортсменів з вадами інтелекту, слуху та УОРА, який проходив в м. Херсон (реабілітаційно-спортивна база ДЮСШ). Загалом було зареєстровано 103 учасники, які змагались в наступних видах спорту – настільний теніс, міні-футбол, стрибки з місця, шашки. Представники нашої школи здобули призові місця та були нагороджені грамотами, отримали в подарунок спорт. гру «Дартс» та путівку на відпочинок на 2 дні (місце відпочинку: реабілітаційно –спортивна база ДЮСШ) для всієї шкільної команди.

Результати учнів школи:

Настільний теніс – I м. (Нікітін Анатолій, 8 кл.), II м. (Мельниченко Михайло, 8 кл.)

Шашки &nda ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Додав: admin | Дата: 12.09.2016

Літнє оздоровлення сезону 2016 пройшло більш ніж успішно, про що свідчать засмаглі та щасливі  обличчя 32 дітей, яким пощастило відпочивати в цьому році на базі дитячого табору відпочинку – «Чайка» в смт. Лазурне Скадовського р-ну. Це діти з багатодітних сімей, позбавлені батьківського  піклування  та діти-сироти, які навряд чи за інших умов,  без допомоги Держави потрапили б на відпочинок до морського узбережжя. Спланований, насичений різноманітними цікавими заходами режим дня, ігри, відпочинок на березі моря, купання, вечірні заходи, дискотеки, відмінне харчування сприяли повноцінному оздоровленню учнів після навчального року, поліпшили стан їх здоров’я, аби вони, сповнені сил, взялись до підкорення «нових вершин» у навчанні.

... Читати далі »

Переглядів: 330 | Додав: admin | Дата: 31.08.2016

24-го травня всі учні та дорослі, слідуючи щорічній традиції, провели на природі «День Здоров’я». Свято було організоване у лісі поза школою - було відмежовано територію табору, завезені покривала, лавки, спортивний інвентар, посуд. Керував святом наш досвідчений вчитель фізкультури – Денисова Є.А..  На заході були присутні гості, за сумісництвом спонсори та давні друзі – представники «Райффайзен Банк Аваль».

Діти та дорослі відпочили на славу: всі бажаючі приймали участь в веселих конкурсах, естафетах, влаштованих гостями, спільно з вчителем фізичної культури; сповна насолодилися природою, співом пташок, приємними розмовами. В цей же час групка старшокласників під керівництвом вчителя – Покори О.І. готували на ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: admin | Дата: 08.06.2016

Увесь квітень та початок травня на території нашого закладу та поза його межами кипіла робота по благоустрою шкільної території, та території, закріпленої за школою в межах села.             Учні та педагоги натхненно взялися приводити до ладу вже існуючі шкільні насадження, озеленили територію новими деревцями, квітами, кущами; білили бордюри; проводили весняні роботи на шкільній дослідній ділянці по вирощенню овочів для потреб шкільної їдальні. Також педагогами та старшокласниками було організовано практичну природоохоронну діяльність, подальший догляд за насадженнями ( призначення відповідальних учнів з подальшим звітуванням їх про виконання обов’язків на лінійках). 

         Проведено акцію милосердя – впорядкування Могили за ... Читати далі »

Переглядів: 332 | Додав: admin | Дата: 20.05.2016

12 квітня в нашій школі відбулася посвята в Барвінчата. На свято були   запрошені барвінчата 3 класу, учні, вчителі та вихователі молодших та середніх класів.  Напередодні учні 1-го класу разом з вихователями та педагогом-організатором провели серйозну підготовку до свята: вчили правила та закони Барвінкової країни, пісні, девіз.        

На початку свята відбулась перекличка, під час якої діти озвучили назви і девізи загонів. Голова учнівських комісій, Барвінок та Барвіночка, старші барвінчата та учні середніх класів привітали нових жителів країни зі святом, подарували їм танцювальні, пісенні номери, інсценовану казку.             

Барвінчата з задоволенням прий ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: admin | Дата: 14.04.2016

4 березня учні школи починаючи від самих наймолодших  - підготовчої групи і закінчуючи випускниками вітали педагогів, працівників закладу, присутніх родичів та дівчаток з Міжнародним Жіночим днем – святом 8 березня.  

           

 Спеціально до свята було підготовано сценарій (пед.-орг.: Букало Л.В.), який складався з теплих, душевних побажань, як в прозі, так і в віршах; тематичних, патріотичних та сучасних пісень, танцювальних номерів. Також глядачі мали змогу зробити важливі висновки переглядаючи інсценізацію з красномовною назвою «Серце матері», в персонажів якої перевтілились учні 5-6 класів.

Зал був прикрашений кольоровими стінівками з різноба ... Читати далі »

Переглядів: 351 | Додав: admin | Дата: 07.03.2016

В перший день весни до нашої школи завітала делегація педагогів на чолі з директором Станіславської ЗОШ ім. К.Й. Голобородька Ференц Діною Василівною. Метою приїзду був обмін досвідом роботи з дітьми, що мають порушення інтелектуального розвитку. Спочатку гостям провели екскурсію територією та корпусами, аби ознайомити їх з умовами проживання дітей. А вже після цього перейшли до самого обміну досвідом.

 

Нашими педагогами-дефектологами було продемонстровано різні форми та методи проведення уроків: розвиваюче заняття з математики – вч. Грищенко О.П. (підготовча група), заняття з ритміки - «морська подорож» - ... Читати далі »

Переглядів: 375 | Додав: admin | Дата: 07.03.2016

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 »